Светлозар Николов даде пример с други европейските държавиРусенецът Светлозар Николов, който

...
Светлозар Николов даде пример с други европейските държавиРусенецът Светлозар Николов, който
Коментари Харесай

Русенец от Стокхолм се обърна към политиците за промени в данъците и таксите за МПС

Светлозар Николов даде образец с други европейските страни

Русенецът Светлозар Николов, който живее в Стокхолм, изпрати писмо с оферти за измененията в Закона за придвижване по пътищата до президента и политиците в България. Те са свързани с налозите за МПС, Гражданска отговорност и изискванията за вписване и прекъсване от придвижване на транспортните средства.

За образец са посочени други европейските страни, където законът е изработен по този начин, че да облекчава финансово притежателите на коли, когато не употребяват колите си, информира 

Публикуваме го без редакторска интервенция:

От името на българи, живеещи в чужбина и заинтригувани за развиването на демократичните промени в България, желаем да споделим своите оферти, свързани с несъвършенството по отношение на член 140 от ЗДвП / обвързван с изискванията и реда за вписване, доклад, прекъсване от придвижване и стартиране в придвижване, пътни такси и др./.

За задачата ще се обосновем чрез аналогични образци от БГ закони, а също и метода, по който сходен закон работи в Европейските страни. Считаме,че посоченият от нас чл.140 от ЗДвП и съответно разпоредба l – 45 е недемократичен и е в нарушаване на демократичните правила по отношение на българските жители, живеещи в чужбина,а също и в БГ. Същият по отношение на наредбите си наподобява по-скоро дискриминационен или насилствен (рекетьорски), обвързвано с отговорностите на жителите. Подобни отговорности, свързани с заплащането на налози и такси, са позволени по обективен и либерален метод в чл.51 ал.2 от Закона за ръководство на етажната благосъстоятелност. Подобна е и обстановката с налог боклук от съответния закон. Считаме, че е нужно да се обърне внимание на тези обстоятелства, защото касаят освен живеещите в чужбина.

Относно причините ни по чл.140 от ЗДвП, обвързван с регистрация и пререгистрация на МПС, ще споделим следното. Разделяйки колите на остарели и нови, на процедура е безпричинно разделяне на притежателите. Задължението за договорка пред нотариус финансово утежнява една от страните по отношение на облаги за трета страна. Подобни дейности се третират като незаконосъобразни по наказателният закон. От друга страна, не може да заплащаш услуга или за нещо което не използваш, още повече да бъдеш задължаван. Имаме поради това, че не се възвръщат сумите на предплатените налог МПС и таксата гражданска отговорност в интервала и в случаите, когато МПС е спряно от придвижване по лично или наложително предпочитание. Подобни дейности не считаме, че даже са финансово преференциални за бюджета, защото съответно българите от чужбина, даже и за късото си престояване в БГ, не употребяват колите си с БГ регистрация. Към това ще прибавим и разноските свързани с използването на МПС към броя живеещи в чужбина. Поради обстоятелството, че за няколко седмици прилагане са задължени да заплащат целогодишния налог и такса гражданска отговорност те не се употребяват, а сумата не е и за подценяване. Подобно е и с живеещите в БГ, които по избрани аргументи желаят да ги употребяват отчасти в годината.

Считаме, че с по този начин настоящия закон те се употребяват непозволено с риск от нарушавания, които ще са ти на по-ниска цена от тая да си платиш нужните налози и такси, а също и главоболията по институциите. Не е за подценяване и фактът, че в настоящия си тип, без значение от осъществяваните ремонти през последните години, същият е очевидна причина за корупционна процедура и нарушавания. Относно това показателно е многото предлагащи подпомагане или услуга на държавната услуга, обвързвана с регистрация или пререгистрация на МПС. Лично за нас това няма разумно пояснение.

В поддръжка на изказванията си,ще споделим,че в Европа тези въпроси са решени по следния метод. Спирането и стартирането в придвижване на МПС се прави персонално от притежателя и е гратис, става за минути по интернет. В момента, в който си спрял МПС от придвижване, автоматизирано ти се приключва интервалът за налог МПС и гражданска отговорност. Т.е. за продължаващия интервал от годината ти не заплащаш досега, в който самичък пожелаеш да я пуснеш в придвижване. И по този начин процедурите се повтарят според от твоето предпочитание. Услугата покупко-продажба също е безвъзмездна. Става чрез бланка по пощата или по интернет също за минути. Така, че можете да сравните разликата сред БГ и страна с тежка данъчна система. За нас несъмнено този закон е посредствен. Друг е въпросът дали наложителното му реформиране ще е триумф в съпоставяне със вредите.

Смятаме, че показаният от нас въпрос е значителен и ще се отнесете с нужното внимание и съответни ограничения за преустановяване на сходни практики и превантивни ограничения.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР